Tipahdanko kärryiltä?

Olen viimevuosien aikana siivonnut elämääni monilla eri elämän alu
eilla. Suuri muutos lähti käyntiin kahdeksan vuotta sitten kun olin 37-vuotias ja jäin äitiyslomalle vakituisesta työstäni. Perheessä oli tuolloin kaksi teini-ikäistä lasta.
Äitiyslomalla päätin mieheni kanssa, että jään hoitovapaalle. Olin ollut jonkin verran väsynyt työhöni ja tuon ikäisenä tuntui liian rankalta lähteä kuljettamaan pientä lasta päivähoitoon, en jaksanut lähteä siihen oravanpyörään. Toinenkin pieni syntyi parin vuoden sisällä ja kotonaoloaika piteni kaikenkaikkiaan viiteen vuoteen.
Kun hoitovapaa loppui, oli pakko alkaa miettiä työkuvioita. Halusimme kuitenkin edelleen hoitaa pikkupoikia kotona, joten päätin etsiä osa-aikaista työtä. Silloisen työnantajan palveluksessa ei minulla ollut mahdollista tehdä töitä silloin, kun minulle sopii, joten sanoin itseni irti vakituisesta työstäni. Ajattelin, että teen sitten jotain muuta tai hankin vaikka taksinkuljettajan pätevyyden.
Sain kuitenkin oman alan töitä, joita olen tehnyt nyt kohta kolme vuotta siten, että käyn töissä, kun mies on kotona. Tämä on onnistunut ihan hyvin. Vielä ainakin vuoden tulen tekemään näin. Nuorimmainen on nyt tulevana syksynä lähdössä esikouluun, joten elämä on sillä tavoin järjestyksessä.
Siivousta on tapahtunut myös muilla elämänaloilla.
Olen ollut humalassa viimeksi reilut kahdeksan vuotta sitten. En ole absolutisti, mutta humalatilaa en enää kaipaa enkä halua. Elämänlaatu on mielestäni siltä osin kohentunut.
Ystävien suhteen on myös tapahtunut osin isojakin muutoksia. Joistakin on tullut entisiä ystäviä, mutta elämään on ilmestynyt myös useita uusia ystäviä.
Televisiota en nykyisin katso juuri lainkaan tai erittäin harkitusti. En halua kuormittaa elämääni kaikenlaisella turhalla ohjelmatarjonnalla, mitä tv:stä tulee tuutin täydeltä. Samoin uutisten katsomisen olen ajat sitten lopettanut, haluan suojella itseäni ylimääräiseltä huolelta, jota uutiset tarjoavat joka ikinen päivä.
Kun rahatilanne on elämänvalinnoista johtuen ollut erittäin tiukka, ei ole tullut ostettua juuri mitään turhaa, silti kaapeissa on paljon käyttämätöntä ja tarpeetonta tavaraa, jota vielä sietäisi inventoida.

Välillä mietin, putoanko kärryiltä…

Advertisement
Kategoria(t): Eläköön muutos. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s