Parasta elämässä

Juhannus on vähän niin kuin joulu. Siihen sisältyy jonkinlaista juhlavaa tunnelmaa. Muistan lapsuudesta juhannukset, kun isä toi koivut porraspieleen. Kaupasta oli ostettu limsakori saunajuomaksi. Se säilytettiin pikkukellarissa kesäpirtin porstuan lattian alla. Pirtti oli siivottu, samoin navetta, josta lehmät oli viety kesälaitumelle. Kesällä ruoka laitettiin kesäpirtissä, talvipuolella pidettiin ikkunaverhoja kiinni, jotta tilat pysyivät viileämpinä.
Niin juhannuksessa kuin joulussakin on parasta, jos sen voi viettää itselle tärkeiden ihmisten kanssa. Sen lisäksi siinä parasta on pysähtyminen, tunne siitä, että aikakin hetkeksi pysähtyy.
Parasta mitä minulle on elämässä tapahtunut, on ollut se, että olen tullut äidiksi. Ajoittain se on myös pahinta. Jokainen äiti tietää sen huolen, joka kuristaa sydäntä, kun huoli on omasta lapsesta. Äitinä olo on kuitenkin ihana lahja ja antaa iloa monenlaisina hetkinä. Hetket, jolloin lapsi kietoo kätensä kaulaan, kömpii keskellä yötä viereen nukkumaan tai tuo kesäisen kukkakimpun, ovat kallisarvoisia. Kyllä äitiys on yksi elämäni parhaista asioista, ehdottomasti!
On ollut ihanaa myös rakastaa. Rakastuminen on myös kaksiteräinen miekka, toisessa hetkessä se myös satuttaa ja voi olla hyvinkin raastavaa. Siitä huolimatta en antaisi pois niitä hetkiä, kun tunne on vallannut koko sielun ja ruumiin ja perhoset ovat kutitelleet vatsaa. Pitkässä suhteessa tunne muuttaa muotoaan toisenlaiseksi, eikä sekään ole huono asia.
Tällä hetkellä voin sanoa, että parasta tähän mennessä on myös keski-ikä. Olen etsinyt henkistä kasvua pitkin matkaa ja koen, että osaan nauttia elämästä tällä hetkellä enemmän kuin ennen. Vieläkin on paljon opittavaa, mutta jotain olen myös oppinut. Esimerkiksi sen, että kello kannattaa heittää pois ranteesta vähintäänkin loma-aikoina, mielellään muulloinkin. Myös lasten kasvuun ja kehitykseen osaan suhtautua rennommin, tuulimyllyjä vastaan on turha taistella. Lapselle on parasta, jos hän saa olla oma itsensä.
Parasta elämästä tekevät toiset ihmiset. Perheenjäsenet, ystävät, tuttavat, työtoverit, naapurit tai satunnaiset kohtaamiset tekevät elämästä elämisen arvoista. Toisten ihmisten kautta opimme itsestämme ja elämästä arvokkaita asioita ja tärkeitä ovat ne hetket, kun voimme jakaa jonkun asian toisen ihmisen kanssa. Koetusta tulee mieleenpainuvampaa ja siihen usein palataan, kun muistellaan elettyä elämää.
Mitä parhainta kesää ja mieleenpainuvia muistoja toivon Sinulle!

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s